017) Orczy Kert, Bábszínház

2011.09.14. 21:10

Interneten akadtam rá péntek este egy jónak ígérkező programra, a Józsefvárosi Napokra. Szombaton és vasárnap is voltak olyan előadások amire egy 3 éves kis poronttyal is el lehet menni. Nagy tömegre, sok autóra számítottunk de meglepetésünkre kihalt volt az Orczy Kert.

Szombat reggel 11:00 kor kezdődött egy báb előadás: Rózsa Sándor és a betyárok Jancsija. (Bartha Tóni Bábszínháza). Az előadás előtt kb 30 perccel értünk oda. 6-8 sátor volt a téren kihelyezve, ahol mindenféle portékákat árusítottak....semmi extra...kézzel készült karkötők, nyakláncok, köcsögök, edények.....ételek....stb. Az egyik sátor alatt testfestő lányok tevékenykedtek. Petinek nem kellett 10 perc, hogy megtalálja a lányokat és még egy extra perc, hogy leadja a rendelését: "pillangót a kezemre". Mondtam, hogy legyen, de valami férfias pillangót kérünk. 3 perc alatt el is készült, épp mikor kezdődött a báb műsor.

 

 

 

 

 

 

 

Egy előadó volt aki a műsort szolgáltatta. Nem csak a paraván mögött bábokkal, hanem előtte is saját színészi képességeivel szórakoztatta a nagyérdeműt. Egy gagyi unalmas előadásra számítottunk, de kellemesen csalódtunk. Nagyon tetszett a műsor. Mind a témaválasztás, mind a nyelvezet illetve a beszédstílusa is úgy volt megválasztva, hogy egyszerre szórakoztasson kicsiket, nagyobbakat, de még a felnőtteket is. Hiteles szórakoztató volt az előadó. Az műsor kb 30-40 percig tartott.

 

  

 

 

 

 

 








Utána még kerültünk egyet egy közeli játszótéren majd elindultunk haza. Hazafelé menet egy olyan építményre botlottunk, ami nagyon meglepett mindannyiunkat. Egy fa tetejére oszlopokkal alátámasztva egy nagy faházat építettek. Ez az épület minden gyermek álma. Erős kényszert éreztem rá, hogy felmásszak de végül győzött a józan ész. Csodálkoztam, hogy nincs kiírva, hogy felmászni tilos. Gondolom nincs erre semmilyen szabályozás, hogy köztéren tilos fára mászni. Vagy igen? Mindenesetre ha 15 éves koromban találok egy ilyen  építményt, biztos  hogy felmászok rá, akár ki van írva, hogy tilos akár nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladiprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr33228039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása